Új rend

2023.08.25. 16:02

Az egyetemen is tanulnak majd a gyakorlós diákok

Pénteken közzétette a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Gyakorló Általános Iskola a tanév rendjére vonatkozó tudnivalókat.

Sonline.hu

Korábbi fotó!

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A bejegyzésből kiderül, hogy szeptember 4-től 15-éig más intézményekben tanulnak a diákok. Így a gyakorlós tanulók a Toldi Lakótelepi, a Kinizsi Lakótelepi Tagiskolában, valamint a MATE Kaposvári Campusán és a Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban kezdik a tanévet. 

A posztból az is kiderül, hogy a diákok utaztatását a Kaposvári Tankerületi Központ oldja meg buszokkal, amelyek reggel 7.45-kor indulnak a Gyakorló Iskolától a kollégiumba és az egyetemre. Visszafelé 15.30-tól indul busz az egyetemtől, a kollégiumtól visszafelé nem lesz járat, húzták alá. 

Az intézmény felhívta a szülők figyelmét arra is, hogy ha meg tudják oldani, el is vihetik gyerekeiket az oktatás helyszínére, ezért azt kérik, hogy az utaztatási igényeket az osztályfőnökök felé jelezzék legkésőbb augusztus 27-ig.

A tanulók étkeztetését is biztosítják, ám az erre vonatkozó igényeket is jelezni kell az osztályfőnököknek. Az intézmény azt közölte, hogy várhatóan szeptember 18-án térhetnek vissza az iskolába a diákok, miután megújul az első és második emelet, a fűtés és a világítás, hiszen a termek festése és a melegburkolat lerakása jelenleg is zajlik. Az új bútorok is  megérkeztek az iskolába, és még várják az új digitális táblákat.

Az iskola vezetése azt ígérte, amint új információik lesznek a visszatéréssel kapcsolatban, közzéteszik. Egyben a diákok és szülők együttműködését kérték a tanév zökkenőmentes kezdéséhez. 

Szerdán elsőként számoltunk be arról, hogy a gyakorlós diákok nem iskolájukban kezdhetik el az új tanévet. Arról pedig júliusban számoltunk be, hogy felújítás közben beomlott a Gyakorló Iskola tornaterme. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában