Bűnmegelőzési előadás

2023.08.01. 14:01

Balatonfenyvesre látogattak a somogyi rendőrök

A Somogyvámosi Nemzetiségi Roma Önkormányzat táborába kaptak meghívást a bűnmegelőzési szakemberek.

Sonline.hu

Fotó: Rendőrség

A somogyi rendőrök 2023. július 31-én Balatonfenyvesen, a Nemzetiségi Roma Önkormányzat Somogyvámos által szervezett diáktábor résztvevőinek tartottak prevenciós foglalkozást, amely során különböző játékos feladatokkal hívták fel a figyelmet a nyár veszélyeire, a 112-es segélyhívószám használatára, valamint az internet kockázataira. A rendőrség munkatársai kiemelt hangsúlyt fektettek a szabadvizek és a strandok veszélyeinek ismertetésére, kitérve arra, hogy a gyerekek csak a kijelölt helyeken fürödjenek, a kezdő úszók a sekélyebb vizet válasszák, valamint hogy felhevült testtel soha ne ugorjanak a vízbe!

Fotó: Rendőrség

A táborozók betekintést nyerhettek a rendőrök mindennapjaiba is, többek között megismerhették az ujjnyomatvételt, valamint az alapvető alaki fogásokat, mint például a fordulatokat állóhelyben, vagy a tiszteletadást.

A nyári szünidő alatt zavartalan pihenésre vágyó családok számára a rendőrség az alábbi tanácsokkal szolgál:

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!
  • Amennyiben mégis áldozattá válik, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!
Fotó: Rendőrség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában