Dinom-dánom

2023.08.20. 14:38

Háromfai csülkös finomság vitte el a prímet a falunapon

Sokféle ételt főztek a korábbi falunapok során – mondta Tratnyek Gyula polgármester.

Györke József

Sokféle ételt főztek a korábbi falunapok alkalmával, de mivel a szomszéd községben elmarad a csülökfesztivál, azt gondolták, megtartják Háromfán – mondta Tratnyek Gyula polgármester köszöntőjében a háromfai falunap hivatalos kezdetekor. Szászfalvi László országgyűlési képviselő „Éljen Magyarország, éljen Háromfa!” köszöntéssel üdvözölte a megjelenteket. – Nagyon jó az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezés, hisz ilyenkor összejönnek a barátok, rokonok, az elszármazottak. Összekötnek bennünket ezek a szálak. Büszkék lehetünk a település múltjára, intézményeire – mondta a térség országgyűlési képvislője.

 

Tizennégy csapat nevezett a csülökfőző-versenyre, még a horvátországi Novo Virjéről is nevezett két csapat a megmérettetésre. A változatos finomságok miatt nehéz dolga volt a zsűrinek. A legfinomabbnak végül az „Agarév I.” csapat csülök étele bizonyult, a szakácsok háromfai módra készítették el a díjnyertes finomságot. A nagyszakácsi önkormányzat csapatának vargányás csülök pörköltje második lett, az egytálételt kapros-túrós nokedlivel kínálták. Harmadikként a Háromfai Vaddisznók végztek.

A főzőverseny pihenőjében sokan kíváncsiak voltak a felújított tájház nagyteremben berendezett kiálltásra, ahol  kézimunkákból, csuhé tárgyakból és festményből rendeztek be tárlatot. A nemrég átadott tájházban új vitrinnel gazdagodott Kerék Imre hagyatéka. A gyerekeket póni-lovaglás, ugrálóvár és arcfestés várta, miközben mind jobban benépesült a színpad és környéke a finom ebéd után. Az önkormányzat finom babgulyással várta az érkezőket. A falunapon fellépett a vendég Novo Virje település tambura zenekara. Nagy taps fogadta a Decsi Fivéreket, a Háromfai Dalnokokat.  A falunapot tűzijáték zárta.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában