Betegség

2023.08.25. 22:39

Ételmérgezés a gólyatáborban, 71 hallgató lett rosszul Balatonlellén

Sonline.hu

Fotó: fizkes

Frissítés! 

Megkerestük a Somogy Vármegyei Kormányhivatalt, hogy megtudjuk tart -e még a vizsgálat. Azt válaszolta a hatóság kérdésünkre, hogy a Marcali Járási Hivatalhoz csütörtökön érkezett bejelentés, hogy a Budapesti Műszaki Egyetem balatonlellei üdülőjében gólyatáborozók közül 71-en rosszul lettek: puffadásra, hasi görcsökre és hasmenésre panaszkodtak, közülük két személyt kórházba kellett szállítani.

A járási hivatal népegészségügyi és élelmiszerlánc-biztonsági szakemberei azonnal megkezdték az eset kivizsgálását. Az érintettek elmondása szerint mindannyian ugyanazt az ételt fogyasztották, így élelmiszerközvetített fertőzés gyanítható. A Somogy Vármegyei Kormányhivatal szakemberei ételmintát, felülettisztasági mintát és székletmintát küldtek el további laborvizsgálatra, ezek kiértékelése folyamatban van.

A sajtóválaszban az áll: az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek megállapították, hogy a konyha üzemeltetője alapvető higiénés szabályokat szegett meg, ezért a konyha működését a járási hivatal azonnali hatállyal felfüggesztette.

 

Sajtóhírek szerint 71-en lettek rosszul ételfertőzés miatt a BME balatonlellei gólyatáborában. A Marcali Járási Hivatalhoz csütörtökön délelőtt érkezett bejelentés, hogy a lellei üdülőben 71 gólyatáborozó panaszkodott hasi görcsökre és hasmenésre, úgy tudjuk két személyt kórházba kellett szállítani. A hivatal népegészségügyi és élelmiszerlánc-biztonsági szakemberei azonnal megkezdték az ügy kivizsgálását. Amint újabb információval rendelkezünk az ügyről, frissítjük cikkünket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában