Gazdagabb az életük

2023.08.29. 13:36

Ellátottak is közreműködtek a projektzárón

A támogatott lakhatásban (TL) élők műsorával tették színesebbé a kéthelyi Remény Integrált Szociális Intézmény somogyvári szolgáltató központjának projektzáróját.

Lőrincz Sándor

Fotó: Kovács Tibor

A Mosolyt csalunk az arcokra projekt az elmúlt években 140 ellátott életét tette jobbá 1,55 milliárd forintos uniós támogatásból. A fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) Kéthelyen 6, Öreglakon 3, Somogyváron 3 új családi ház felépítését, valamint 1 szolgáltató központ felújítását és berendezését, eszközbeszerzését tette lehetővé. Kétágyas szobákban élhetnek az ellátottak, akik a kiköltözéssel megváltozott életük örömeiről is számot adtak a rendezvényen. Nagy tapsot kapott Kisvarga Mihály. A támogatott lakhatásban élő fiatalember saját koreográfiáját adta elő, mellyel korábban nívódíjat és arany minősítést szerzett a XII. Nemzetközi „Ki mit tud?”-on. 

Móring József Attila kormánybiztos hajdan gyógypedagógusként Somogyváron dolgozott. Kiemelte: örül, hogy a fenntartó családias környezetet alakított ki a TL-házakban, és a szép épületekben kreatív segítőikkel jól érzik magukat az ellátottak. 

Gyurákovics László polgármester azt hangsúlyozta: Somogyvárnak nem volt kérdés, hogy befogadja-e a sérülteket, hiszen a Széchenyi-kastély falai között 1946 óta működő iskolában is tanítottak sérült fiatalokat. Szekeres Pál egykori miniszteri biztos az SZGYF képviseletében a meglévő sztereotípiák eloszlatására utalt. Nábrádi Csilla, az SZGYF Somogy Vármegyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese a megnövekedett önállóságra, a foglalkoztató központ kínálta lehetőségekre fókuszált, megköszönve a projekt valamennyi szereplőjének a munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában