Őszi vizsgák

2023.08.31. 09:42

Keddig lehet jelentkezni az őszi érettségikre

Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra, melyek októberben és novemberben zajlanak majd.

Kovács Gábor László

A jelentkezők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előrehozott vizsgát is tehetnek. Az őszi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgákat a kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok szervezik. 

Somogyban nyolc oktatási intézményben szerezhetnek érettségi bizonyítványt ősszel a diákok. Barcson a KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium, Fonyódon a Mátyás Király Gimnázium várja a maturálókat. Nagyatádon a KSZC Ady Endre Technikum és Gimnázium, Siófokon a SSZC Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskola nyitotta meg a kapuit azok előtt, akik ősszel szeretnének érettségizni. A somogyi vármegyeszékhelyen négy iskola biztosít helyszínt az őszi érettségikhez. A Munkácsy Mihály Gimnázium, a KSZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum, a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Technikum és a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium szerepel az Oktatási Hivatal által kiadott listán. A tudnivalókról szóló legfontosabb információk megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján. 2023-ban az őszi érettségi vizsgaidőszak október 13-tól november 24-ig tart. 

Az írásbeli vizsgákat október 13-e és 27-e között bonyolítják le. Az emelt szintű szóbeli vizsgák november 9-e és 13-a között lesznek, a középszintű szóbeli vizsgák időpontja pedig november 20-a és 24-e közé esik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában