Gyármentés

2023.08.05. 07:00

Nem csak a jégeső ellen véd, energiát is termel az új parkoló teteje

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tavaly ősszel bejelentett Gyármentő Programjának oklevélátadó ünnepségén derült ki, hogy első körben 25 cég kapta meg a támogatási oklevelet összesen 27,5 milliárd forint értékben az energiahatékonyságot növelő beruházásokhoz.

Kovács Gábor László

Fotó: Shutterstock / MikeDotta

Tehát átlagban közel egymilliárd forintot kaptak a nyertes cégek. A listán a 15. a kaposvári Kométa 99 Zrt. A támogatás tervezett felhasználásáról számolt be érdeklődésünkre Prohászka Balázs ügyvezető igazgatóhelyettes. A Gyármentő Program elsősorban a hazai vállalatok energiamegtakarításának elősegítésére és a zöldenergiára való átállásra szolgál, hívta fel a figyelmet erre. Ezekért a célkitűzésekért a Kométa is elkötelezett, ezért már tavaly vásároltak is területet erre a célra. Ide napelemes rendszert telepítenek, és a már meglévő és építés alatt álló épületek tetejére is szolárpaneleket helyeznek, ahogy az új parkolók tetejére is. A cél, hogy előbb az energiafogyasztásuk egynegyedét, majd egyre növekvő hányadát állítsák elő napenergiából. Az engedélyezés időbe telik, így a beruházás megvalósulásához előreláthatóan egy évre lesz szükség, tette hozzá az ügyvezető igazgatóhelyettes.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában