MÁV közlemény

2023.08.11. 17:29

Pályafelújítások és menetrendi módosítások a somogyi vasútvonalakon

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Sonline.hu

Fotó: Lang Róbert

Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, a Vodafone hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999 számon érhető el a MÁVDIREKT. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben. 

A Budapest—Pusztaszabolcs—Pécs vonalonpotlobusz augusztus 26-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartás miatt. A Mecsek InterCity-k helyett Pincehely és Dombóvár, az S40-es vonatok helyett Keszőhidegkút-Gyönk és Dombóvár között pótlóbuszok közlekednek. A Mecsek IC-k a Keleti pályaudvarról a megszokotthoz képest fél órával korábban indulnak és Pécs felől a Keleti pályaudvarra is fél órával később érkeznek meg.

Mecsek InterCity

  • A Keleti pályaudvarról Pécsre tartó Mecsek InterCity vonatok a Keleti pályaudvarról fél órával korábban, óra 23-kor indulnak, Pincehelyig módosított menetrend szerint korábban, Dombóvár és Pécs között eredeti menetrend szerint közlekednek. Pincehely és Dombóvár között pótlóbusszal kell utazni.
  • A Pécsről Budapestre tartó Mecsek IC-k Pécs és Dombóvár között az eredeti menetrend szerint, Pincehely és a Keleti pályaudvar között később közlekednek, Dombóvár és Pincehely között pótlóbusszal kell utazni. A Keleti pályaudvarra később óra 34-kor érkeznek meg az eredeti menetrendhez képest.

Kresz Géza, Rippl-Rónai, Somogy InterCity

  • A Keleti pályaudvarról induló Kresz Géza, a Rippl-Rónai és a Somogy InterCity a Keleti pályaudvar és Pincehely között eredeti menetrend szerint, Dombóvár—Kaposvár, illetve Gyékényes között módosított menetrend szerint később közlekedik. Pincehely és Dombóvár között pótlóbusszal kell utazni.
  • A Gyékényesről, illetve Kaposvárról Budapestre tartó Kresz Géza, a Rippl-Rónai és a Somogy InterCity Gyékényes, illetve Kaposvár—Dombóvár között módosított menetrend szerint korábban, Pincehely—Budapest között az eredeti menetrend szerint közlekedik.  Dombóvár és Pincehely között pótlóbusszal kell utazni.

 

A Barcs—Pécs vonalszakaszon potlobuszpályakarbantartás miatt augusztus 31-én és szeptember 1-jén éjjel a Pécsről Barcsra 22:44-kor és a Barcsról Pécsre 3:36-kor induló szermélyvonat (8950, 8961) helyett Szigetvár és Szentlőrinc között pótlóbuszok közlekednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában