A Balaton mindenkié

2023.09.11. 17:30

Megvédik a Balaton hírnevét, Biró Norbert összefogásra buzdít az imázsrombolás ellen

A Balatonért mindent, a Balatont semmiért! címmel tartottak sajtótájékoztatót hétfőn délelőtt a balatonboglári lombkorona-sétányon. Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke azokra a sajtóhírekre reagált, mely szerint gyenge nyári szezont zártak a Balatonnál.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

– Az utóbbi időben többször Balatont gyalázó cikkek jelentek meg, ezért úgy gondoltam, hogy vendéglátóimmal együtt, a Balaton egyik legnépszerűbb turisztikai központjából közöljük a valóságot – mondta el a sajtótájékoztató elején Biró Norbert,  a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke. Kiemelte: nem igazak azok az állítások, hogy kevesebb a vendég érkezett az idén és drága Balaton. – Soha nem látott mértékben nőtt a balatoni hajók forgalma, a vasúti közlekedésben is rekordot döntöttek az ideérkező turisták, és mindeközben a közbiztonság sem romlott – mondta el Biró Norbert. Megjegyezte azt is, hogy a helyi vállalkozók, az önkormányzat és a kormány soha nem látott mértékben fejlesztette a balatoni infrastruktúrát. Felidézte, hogy a lombkorona-sétány 600 millió forintos állami támogatással épült meg. – Ha a magyar turisták a Balatont választják, az itt elköltött forintok a hazai gazdaságot erősítik. Szeretném felhívni a balatoni vármegyei önkormányzatok vezetőit, országgyűlési képviselőket, polgármestereket, hogy a jövőben is fogjunk össze a Balatonért, hogy az imázsrombolást ne engedjük meg – emelte ki Biró Norbert. 
 


Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere elmondta: jól sikerült a 2023-as szezon a településen, 170 ezer felett volt a vendégéjszakák száma. – Erős lesz a szeptember is, több ezer embert megmozgató céges rendezvények mellett sok vendég érkezik hozzánk, minden bizonnyal a tavalyi számokat el tudjuk érni – tette hozzá a polgármester.  

Csiszár Szilárd, a kalandparkot, Gömbkilátót és lombkorona-sétányt üzemeltető vállalkozó elmondta: a tavalyi 108 ezer turistát fogadtak nyáron, az idén már 112 ezren jártak náluk. – Nyilván a nyár eleji borús idő is segített abban, hogy 2-4 százalékkal emelkedett a vendégforgalmunk.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában