Verseny

2023.09.02. 20:00

A káposzta hozta össze a lakókat Kaposfüreden - FOTÓ, VIDEÓ

Töltött káposzta halgombóccal, székelykáposzta és babos-csülkös káposzta is rotyogott szombaton a Káposztás Ételek Főzőversenyén, amelyet Kaposfüreden rendeztek meg. A 18. találkozón összesen 12 csapat ragadott fakanalat.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Összesen 84 gombócot készítettünk - mondta a 77 éves Balogh István, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület csapatának szakácsa. – Töltött káposztát főzünk halgombóccal, a 30 literes kondérban nagyjából három alatt fő meg az étel. Negyedszer vagyok itt és a kiváló hangulat vonz a kaposfüredi főzőversenyre. Tizenöt éves koromtól főzök, annak idején egy halászlével kezdtem.

 

Újabb és újabb látogatót vonz a szombati rendezvény,  ahol kora délelőtt Rosta Géza gyermekműsorát is megtekinthették a legkisebbek. Székelykáposztával rukkoltak elő a kaposvári Noszlopy Gáspár Egyes Csipet-csapat tagjai. Kolozsvári szalonnát pirítottak, s a lapocka és az oldalason kívül füstölt csülköt valamint négy kiló káposztát is felhasználtak. A Szita Zoltán László, Matejdesz Györgyné, Szabó Lászlóné és Kovács Gézáné alkotta csoport a megfelelő fűszerezésről is gondoskodott.

- Beleadjuk a szívünket: ez a finom étel titka - mondta mosolyogva Szita Zoltán László. - Szerintem a káposztás eleve finom, s a közös főzés összehozza az embereket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában