Idén is lesz vadászünnep

2023.09.05. 15:39

Beolvad a KÁN-ba a somogyi vadásznap

A szokásoktól eltérően idén nem önálló rendezvényként, hanem a Kaposvári Állattenyésztési Napok (KÁN) keretében rendezik meg a somogyi vadásznapot.

Sonline.hu

Illusztráció

Fotó: Böcz Z.

Erről a OMVK Somogy Megyei Területi Szervezete facebook oldalán számolt be. Ahogyan azt írták: idén a MATE és a Magyar Mezőgazdaság Kft.-vel közösen szeptember 30-án, szombaton tartják a vadásznapot.

 – A szervezők úgy döntöttek tehát, hogy a megyeszékhelyen minden évben rendezett nagyszabású agrár-seregszemle ragyogó helyszíne lehet a vadászok ünnepének is, amelynek közelebbi helyszíne a Pannon Lovasakadémia Militari pályája lesz – olvasható a bejegyzésben. 


A program részleteiről is kapunk információt a közösségi oldalon: a vadásznapi megnyitót követően lesz Hubertus mise, ezután kerül sor a vadászati kitüntetések átadására. Azt követi az ifjú vadászok fogadalomtétele, ahol a nagy nyilvánosság előtt tesznek esküt a vadászok táborához újonnan csatlakozottak. A délelőtt folyamán vadásztársaságok is bemutatkoznak, akik hagyományos, vagy éppen rendhagyó vad, - vagy helyi gasztronómiai különlegességeket készítenek szabad tűzön és lesz solymász, valamint vadászkutyás bemutató is.

Az állattenyésztési szakma képviselőit, a vadászokat, a nagyközönséget és a kisgyermekes családokat is színvonalas, interaktív programok várják a rendezvényen. 

A Dunántúl legnagyobb agrárrendezvényén – az állattenyésztés mellett – kiemelkedő szerepet kap az agrár-felsőoktatás és az agrárszakma, a vadásznap keretein belül pedig a középszintű erdészeti és vadgazdálkodási képzés népszerűsítése.  

A poszt kitért arra is, hogy szombaton a vadásznapra érkezők a látogatói parkolókat használhatják térítés ellenében, de a vadásznapi részleg térítésmentesen látogatható, a KÁN-ra viszont jegy váltása szükséges. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában