Kiállítás

2023.09.15. 10:35

Egyedi babák visznek különleges hangulatot a Korzóba

Különleges babák varázsolnak nem mindennapi színt és hangulatot a Marcali Kulturális Korzó életébe.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róbert

Az emeleten kialakított amatőr alkotók kiállító terében Horváth Anita munkáit tekintheti meg a közönség a következő hetekben. Horváth Anita tíz éve foglalkozik babakészítéssel, amikor éppen nem kézimunkázik, egy marcali patikában szolgálja ki a vásárlókat.
 

Marcali legkedvesebb patikájában dolgozom most már 23 éve; a munkám emellett muszáj volt valami kreatív tevékenységet is találnom, mert mindig is volt bennem alkotási vágy. A gimnáziumi tanulmányaim alatt sokat rajzoltam, később rátaláltam a varrásra 

– mondta el érdeklődésünkre Horváth Anita, miként fordult a kézműves, alkotói hobbi irányába.

A Marcali Kulturális Korzó amatőr alkotóknak fenntartott kiállító térben Horváth Anita a legszebb babáit mutatta meg a nagyközönségnek. 

Mindegyiknek csak szeme van és szájuk nincs, mert olyan hangulatot gondolhatunk mögéjük, amilyet csak szeretnénk. Egy babának van szája a kiállítottak közül, de csak azért, mert már volt egy kislánynál és ő rajzolt neki. Szerintem mindegyik mosolyog belülről,

 mesélte Horváth Anita.
A babák szabásminta alapján készültek, mindegyikük teljesen egyedi, nincsen köztük két egyforma. A kollekció legizgalmasabb darabjai a Frida Kahlo-babák, amelyek a jellegzetes száj nélkül, de a szinte emblematikus szemöldökkel egyértelműen beazonosíthatóak, a világhírű festőművésznőnek állítanak emléket. A tárlat egészen október 31-ig tekinthető meg a Marcali Kulturális Korzóban nyitvatartási időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában