Vármegyei időjárás

2023.09.20. 07:42

HIdegfron miatt fájhat ma fejünk

Fátyol- és gomolyfelhők zavarják a sok napsütést, nem lesz eső. A délkeleti szél csak néha élénkül meg. 28-29 fok körüli értékeket mérhetünk.

Sonline.hu

Fotó: Unger Tamás

Somogy megye térségében szerdán már frontmentes idő következik. Reggel, az északkeleti megyék felett még lehet mérsékelt, de folyamatosan csökkenő felhőzet, másutt derült idővel indul a nap. Itt-ott előfordulhat hajnalban párásság. Napközben országszerte napsütéses, gyengén felhős idő ígérkezik. Csapadék nem valószínű. A légmozgás egész nap gyenge marad és ismét délies irányba fordul. Késő nyáriasan, az évszakos átlagnál 4-6 fokkal melegebb lesz a délután. Estétől, délnyugat felől felhősödésre van kilátás. Éjjel már zömében felhős égbolt valószínűbb, északkeleten és északnyugaton lehet gyengébb a felhősödés. Elszórtan, kevés helyet érintően előfordulhat gyenge, rövid életű zápor, szemerkélés, de jelentős csapadéktól nem kell tartani.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 15,
szerda délután 29,
csütörtök reggel 20 fok körül alakul.

Megszűnő hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek, náluk felléphet fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökre ismét élénkülő déli áramlással, meleg levegő érkezése körvonalazódik. A délnyugati országrészbe visszatérhetnek a 30 fok közeli maximumok, míg északabbra szeszélyes eloszlásban erős felhősödések zavarhatják a napsütést és a melegedést. Elszórtan záporok, a déli megyékben zivatar is kialakulhat, de összességében ezen a napon is csak kevés helyet érinthet csapadék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában