Vallás

2023.09.02. 06:50

Ma szentelik püspökké Fábry atyát

Budapesten a Szent István-bazilikában a ma 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében szentelik püspökké Fábry Kornél atyát, aki a kaposvári Szent Imre-templom káplánjaként, majd kaposfüredi plébánosként is pasztorálta a híveket.

Lőrincz Sándor

Fábry Kornél

Fotó: Lang Róbert

Püspöki jelmondatául a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) mottóját választotta: „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7).

A püspökszentelésen Somogyból több busznyian vesznek részt, de kaposvári egyházmegyés paptársai közül is sokan útra keltek. Fábry Kornél, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kinevezett segédpüspöke, az Országos Lelkipásztori Intézet, valamint a karizmatikus közösségeket összefogó személyi plébánia vezetője a hagyományoknak megfelelően szerdán reggel letette a hitvallást és a hűségesküt az apostoli nunciatúra kápolnájában. Kornél atyát, aki vatikáni kapcsolattartóként működik közre a 2025-ös szentév előkészítésében, Erdő Péter bíboros szenteli püspökké; a társszentelő Varga László kaposvári megyés püspök, illetve Michael Wallace Banach apostoli nuncius lesz.

Fotó: Kovács Tibor

Mint ahogy arról lapunk beszámolt, a Kaposvári Egyházmegye papját – akit a NEK főtitkáraként is megismerhetett a világ –, püspöke szerette volna „visszahozni”. Laci atya augusztus 10-től kinevezte a nagykanizsai Jézus Szíve-templom kisegítő lelkészévé, valamint evangelizációért felelős püspöki helynökké. Mivel Ferenc pápa által a Szentlélek „közbeszólt”, így az ország legnagyobb egyházmegyéjének segédpüspökeként folytathatja szolgálatát Kornél atya, akinek minden vágya egy evangelizációs, közösségi, eucharisztikus és örömteli egyház. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában