Hír

2023.09.12. 12:52

Hosszú az út a falvakba a régen várt falubuszokkal

Még mindig nem kapta meg a másfél évvel ezelőttre ígért falubuszt több somogyi önkormányzat. Heresznyén 17 hónapja várnak arra, hogy a napi feladatokat az új járművel lássa el a falugondnok.

Marosi Gábor

Fotó: Cseh Gábor

 Rengel László polgármester megkeresésünkre elmondta, azért van szükségük a falubuszra, mert a „régi”, 5 éves összetört és teljesen használhatatlanná vált. Azóta a bélavári önkormányzat 16 éves járművét bérlik. – A kölcsönbuszunk sem fiatal, 300 ezer kilométert tett már meg a másfél évtized alatt – mondta Rengel László. – Jó lenne már a sajátunkkal dolgozni, mert a bérelt járműért havonta 50 ezer forintot fizetünk a bélavári önkormányzatnak. Ráadásul azon aggódunk, nehogy történjen valami a kölcsönbusszal, mert ha meghibásodik, akkor a javítást nekünk kell fizetni – tette hozzá Heresznye polgármestere. 
Rengel László arról is beszélt lapunknak, elméletileg már a kereskedőhöz leszállították a Magyar Falu Programban 15 millió forintért vásárolt buszt, s azért nem kapják meg, mert az átalakítást – mellyel a kerekes­székesek és a nehezebben mozgók szállítását segítik – még nem végezték el. 
Hasonló problémával küzdenek Kisbajomban is. Szelid­né Gerencsér Angyalka polgármester érdeklődésünkre elmondta, 15 hónapja várják az új falubuszt, de hiába. Idén már többször megígérték nekik, hogy megkapják a járművet, de még nem érkezett meg. – Hátrányos helyzetű település vagyunk, ahol sok idős ember él, ezért szükségünk van a jól felszerelt falubuszra – emelte ki Szelidné Gerencsér Angyalka. – Üzembe helyezési szerződésünk van már az új járműre, de még várni kell arra, hogy átalakítsák.
Van, ahol másfél évvel ezelőttre ígérték az új buszokat.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában