Hír

2023.09.12. 12:52

Hosszú az út a falvakba a régen várt falubuszokkal

Még mindig nem kapta meg a másfél évvel ezelőttre ígért falubuszt több somogyi önkormányzat. Heresznyén 17 hónapja várnak arra, hogy a napi feladatokat az új járművel lássa el a falugondnok.

Marosi Gábor

Fotó: Cseh Gábor

 Rengel László polgármester megkeresésünkre elmondta, azért van szükségük a falubuszra, mert a „régi”, 5 éves összetört és teljesen használhatatlanná vált. Azóta a bélavári önkormányzat 16 éves járművét bérlik. – A kölcsönbuszunk sem fiatal, 300 ezer kilométert tett már meg a másfél évtized alatt – mondta Rengel László. – Jó lenne már a sajátunkkal dolgozni, mert a bérelt járműért havonta 50 ezer forintot fizetünk a bélavári önkormányzatnak. Ráadásul azon aggódunk, nehogy történjen valami a kölcsönbusszal, mert ha meghibásodik, akkor a javítást nekünk kell fizetni – tette hozzá Heresznye polgármestere. 
Rengel László arról is beszélt lapunknak, elméletileg már a kereskedőhöz leszállították a Magyar Falu Programban 15 millió forintért vásárolt buszt, s azért nem kapják meg, mert az átalakítást – mellyel a kerekes­székesek és a nehezebben mozgók szállítását segítik – még nem végezték el. 
Hasonló problémával küzdenek Kisbajomban is. Szelid­né Gerencsér Angyalka polgármester érdeklődésünkre elmondta, 15 hónapja várják az új falubuszt, de hiába. Idén már többször megígérték nekik, hogy megkapják a járművet, de még nem érkezett meg. – Hátrányos helyzetű település vagyunk, ahol sok idős ember él, ezért szükségünk van a jól felszerelt falubuszra – emelte ki Szelidné Gerencsér Angyalka. – Üzembe helyezési szerződésünk van már az új járműre, de még várni kell arra, hogy átalakítsák.
Van, ahol másfél évvel ezelőttre ígérték az új buszokat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában