Almás sütik és pálinkák

2023.09.17. 19:03

Kutason bebizonyították a hét végén, hogy almából is készülhet jó pálinka

Hatodik alkalommal rendezték meg Kutason az almás sütik és almapálinkák versenyét.

Györke József

Ütő Szabolcs polgármestertől megtudtuk, a negyvennégy pálinka közül 9 arany, 15 ezüst és 16 bronz minősítést kapott. Beigazolódott, hogy lehet almából is finom pálinkát főzni, ám a szakemberek szerint általános probléma, hogy a magyar ember nem mindig várja meg a 3-4 érési évet. 

Szászfalvi László országgyűlési képviselő is köszöntötte a csapatok tagjait és az érdeklődőket. Azt mondta, az építkezés az alapoknál kezdődik. – Kutason vélhetően jó alapokat készítettek, hogy ilyen jó közösség jött létre – tette hozzá. – A összetartozás érzését tovább kell erősíteni. 

Huszti Gábor, a vármegyei közgyűlés alelnöke elmondta, úgy érzi, a település vezetői sokat tesznek azért, hogy minél élhetőbb legyen falujuk. 

Jó ebédhez szólt a nóta ­Ignácz János zenéjére, majd ebéd után a színpad körül gyülekeztek az emberek, s aki véletlenül még nem lakott jól, azoknak nagy adag almás pitét készítettek, de a palacsinta és fánk kedvelőinek sem kellett csalódniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában