Helyi közélet

2023.09.13. 13:24

Negyvenéves az Ezüst Nyár nyugdíjas tábor

Negyvenedik alkalommal nyílt meg 120 fővel a balatonszemesi Ezüst Nyár nyugdíjas tábor – mondta örömmel a megnyitón Stikel János a szövetség megyei elnöke.

Györke József

Fotó: Györke József

Negyvenedik alkalommal nyílt meg az Ezüst Nyár nyugdíjas tábor Balatonszemesen. Stikel János, a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége elnöke a megnyitón a 120 résztvevő előtt köszöntötte az egykori táborvezetőket és vezetőségi tagokat, a jelenlegi táborvezetőt, Kovács Margitot, aki 25 éve irányítja a tábort, valamint Gyenesei Istvánt, aki egykor megálmodta és megalapította az akkor még Őszi Napfényként nevezett tábort. Gyenesei István visszaemlékezésében elmondta, egykor 2-3 turnusban is táborozhatott 100-100 szépkorú, majd kérte a táborlakókat, hogy karolják fel az egyedülállókat, vigyék őket a nyugdíjas klubokba.

Fotó: Györke József

Huszti Gábor, a vármegyei közgyűlés alelnöke a szeretetet erejéről beszélt, majd Boldizsár Szilvia, a Vöröskereszt Somogy Vármegyei Igazgatóságának igazgatója elmondta, a szervezet eddig minden évben tudott adni anyagi és egyéb támogatást a táborozáshoz. Stikel János vetített képeken, önkéntesek pedig a Somogyi Néplap, majd a Somogyi Hírlap egykori cikkei alapján idézték fel a negyven év jelentős állomásait. 

A táborozók idén megismerkedtek a balatonendrédi csipkeverők és a karádi Fürge Ujjak munkáival, megtekintették a nádasdladányi kastélyt. Rendőrségi előadást hallgattak meg az internetes bűnözőkről, csalókról, a tábort a Háromfai Dalnokok zenés-dalos műsora zárja szombaton.

Fotó: Györke József

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában