Szarvasbőgés

2023.09.13. 09:26

Öt koros bikát ejtett el Szántódon a német nimród

Koszorus Rita

Forrás: SEFAG Zrt.

Gazdag terítéknek örülhetett visszajáró német vendégvadász a Sefag Zrt. szántódi vadászterületén. A társaság közösségi oldalán osztotta meg az elejtett bikákról készült fotókat és Rituper Balázs kísérő szavait. Aki elmondta: tavaly vadásztak először együtt a német vendéggel, aki akkor egy ötéves bikát ejtett el. – Idén egy héttel korábban érkezett, tartottam is tőle, hogy nem lesz könnyű dolgunk.   Meglehetősen gyengén indult a szeptember, ennek ellenére idén ismételten sikerült 5 jó bikát terítékre hozatni vele, mesélte a Sefag Zrt. munkatársa. A legfiatalabb egyedet 9 évesnek gondolom, a legidősebbet pedig 15-16 évesnek.

A vadász  9, 7.75, 8.75 és 10.85 valamint egy 7.20 kilogramm trófeatömegű bikákat ejtett el Szántódon. Az első bika elejtése volt a legkalandosabb, hiszen vérebes utánkövetésre volt szükség. 
– A vendég este lövést tett a vadra, az befutott az erdőbe, majd 10 méter után megállt. Mi türelmesen vártunk, egy órán keresztül néztük, de nem tudtunk a közelébe férkőzni. Annak ellenére, hogy vért nem találtunk, azt gondoltam, hogy sebzett lehet, de semmiképpen nem akartam megkockáztatni, hogy elhajtsuk. Másnap reggel Ozvári Zoltán tájegységi fővadásszal visszamentünk a helyszínre.A vérebvezető végül 200 méteres vezetékmunkát követően dögön rá is lelt az agancsosra, úgyhogy így utólag azt mondom, jó döntés volt, hogy nem mentünk utána, mert csak elzavartuk volna, idézte fel Rituper Balázs az elejtést. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában