Szüret

2023.09.30. 07:00

Presbiterek szüreteltek Látrányban

Metszőollót ragadtak a lelkipásztorok és presbiterek pénteken Látrányban. Első ízben látogattak gyülekezetük tagjához, Gombos Sándorhoz, aki a szüret után finomságokkal kedveskedett vendégeinek.

Góz Lilla

Fotó: Nemeth_Levente

Olaszrizlinget szüreteltek pénteken délután a Kaposvári Református Egyházközség presbiterei, lelkipásztorai. Tizenöten látogattak el a látrányi szőlőhegybe, hogy besegítsenek gyülekezeti tagjuk, Gombos Sándor ültetvényén. – A szüret az ősz koronája és a lelkes csapattal szürettel kezdtünk, majd feleségemnek köszönhetően ebédre gulyásleves, káposztás hajtóka és túrós béles került az asztalra – mondta el Gombos Sándor, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nyugalmazott elnöke. Hozzátette: nem maradhatott el a must és újbor kóstoló sem.  – Tudjuk, hogy a bor az egyházak kultikus itala, megmutattam a látogatóknak Bakonyi Karcsi bácsi államilag elismert Messiás és Éden elnevezésű szőlőjét is – jegyezte meg Gombos Sándor. Petró László, református lelkipásztor elmondta: első alkalommal szerveztek közös szüretet az egyházközség tagjainak.  – Nagyon jó érzés a város zajából kiszakadni, megpihenni itt egy csodás környezetben – mondta el Petró László, református lelkipásztor. Hozzátette: szeretnének hagyományt teremteni ezzel a találkozóval és minden évben megismételni.  – Év végén tisztújítás lesz az egyházközségben, így a mostani presbiterekkel valószínűleg utoljára töltünk el több időt – jegyezte meg a lelkipásztor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában