Horgászverseny

2023.09.03. 20:00

Sűrűn kapott a keszeg, de ponty is horogra akadt

Harsányi Miklós

151047842

Fotó: Dudarev Mikhail

Két horgászversenyt is rendezett szombaton a Kaposvári Sporthorgász Egyesület. Az EDE-megméretésen a dél-dunántúli villamosipari dolgozók vállalták a küzdelmet a Desedán, az öt órás erőpróbára 36 résztvevő nevezett. Akadt, aki csontival próbálkozott, más kukacot vagy kukoricát használt csaliként.

 – Az indulók összesen 83,3 kiló halat fogtak – mondta Kovács Gábor, az egyesület titkára. – Javarészt keszeget emeltek ki, de ponty is horogra akadt.

Egyéniben – 9,2 kilós zsákmánnyal – Németh Attila végzett az élen, a dobogón őt követte Kriston-Vizi Dániel, illetve Bartha László. Csapatban a Szekszárd II-es csoport végzett az élen. A Töröcskei tó a cukorgyári dolgozók családi versengésének biztosított helyszínt, ezúttal 38-an pecáztak. Gyermekek, szülők és nagyszülők is neveztek, s az összfogás 52,4 kiló volt. Balázs Kata – 5190 grammal – nyerte a nyílt kategóriát, aki egyben a legnagyobb halat, egy 4280 grammos amurt fogta. A legtöbb halat – 89 – Gibicsár Balázs emelte ki, a gyerekeknél – 1410 grammos eredménnyel – Horváth Gergő győzött. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában