Kész

2023.09.12. 16:38

Több iskolában is elkészültek a felújítások

Witmann Mihály közösségi oldalán számolt be a jó hírről. Mint fogalmaz: "Elkészültek a felújítások választókörzetem több iskolájában is!

Az új tanévet megújult, komfortosabb környezetben kezdhetik meg a tanulók és a pedagógusok is. A Magyar Falu Program támogatásával fejlesztések történtek a balatonszárszói, a nagyberényi, a balatonszabadi és az ádándi iskolában.

Balatonszárszón 44,1 millió forintból korszerűsítették a tornatermet. Újraszigetelték az épület tetejét, megszüntetve ezáltal a sorozatos beázásokat, valamint a csapadékvíz-elvezetést is megjavították. Ezen kívül teljeskörűen felújították a tornatermi öltözőket és mosdókat, valamint a villamos hálózatot is.

Nagyberényben mintegy 21,6 millió forintból épült meg az épület melletti új járda, megszüntették a könyvtárként is funkcionáló tanterem beázási problémáit, valamint ugyanezen a szakaszon új lábazatot is kapott az épület. Emelett nyílászárók cseréjére és egy új, korszerű kazán beépítésére is lehetőség nyílt az intézményben.

Balatonszabadiban 19,5 millió forintból fűtéskorszerűsítésre került sor. A korábbi padlófűtés kiváltására radiátoros fűtőtestek kerültek beépítésre az aulában.

Ádándon 7,6 millió forintból az iskolai étkező korábbi fapadozatát cserélték ki kerámia burkolatra.

Jó tanulást, jó tanítást kívánok!"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában