Fotók!

2023.09.06. 14:00

Iskolába ment a Kometa igazgatója, szendvicseket is vitt magával

Több mint ötezer szendvics érkezett a kaposvári iskolákba a tanév első napjaiban. A kaposvári húsüzem tizenkét éve támogatja a somogyi vármegyeszékhely oktatási intézményeibe járó diákokat. A Bárczi iskolába minden évben személyesen is ellátogat Giacomo Pedrazzini ügyvezető igazgató.

Góz Lilla

– Buon giorno – így köszöntek a diákok Giacomo Pedranzininek, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatójának. A második osztályos Lilla meg is jegyezte neki, hogy ismeri már, mert tavaly is ellátogatott hozzájuk. Ezúttal sem üres kézzel érkezett az igazgató a gyerekekhez, tízóraira a több, mint háromszáz tanuló friss szalámis szendvicset kapott, amelybe zöldségek is kerültek. A finomságok sokáig nem időztek a tányérokon, azonnal meg is kóstolták a diákok. 

– Tizenkettedik alkalommal tizenhat kaposvári iskolába 5415 szendvicset vittünk és azért tartjuk fontosnak, mert a fiatalok a jövőnk – mondta el Giacomo Pedranzini. Kiemelte: a diákok támogatása mellett szeretnék a pedagógusok munkáját is támogatni, tisztelettel elismerni. A Bárczi iskolába minden hónapban eljuttatnak adományokat és azt is felajánlották, hogy tíz hátrányos helyzetű gyermek térítési díját is finanszírozzák. Szerdán osztályonként egy tálcányi finomság érkezett a gyerekekhez. 

– A kaposvári vállalat több, mint egy évtizede minden tanévkezdéskor finomságokkal lepi meg a gyerekeket és egész évben számíthatunk rájuk, havi rendszerességgel kapunk terméktámogatást, amelyet az iskolai rendezvényeken, kollégisták vacsorájának kiegészítéseként, valamint a családok támogatására használunk fel – mondta el Kovács Attila, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ igazgatóhelyettese. Hozzátette: minden évben a több, mint háromszáz tanulójának a kaposvári húsüzem mikulás csomaggal is kedveskedik. 

– Nálunk is jelentkezik, hogy az infláció, a szülők önhibájuk miatt vagy ezen kívüli okokból olyan helyzetbe kerülnek, hogy nem tudják a megfelelő minőségű élelmet, ruházatot biztosítani gyerekeiknek és az osztályfőnökök kiemelt feladata ennek nyomon követése és szerencsére a támogatóink révén tudunk nekik segíteni – emelte ki Kovács Attila. Megjegyezte: a szociális helyzet nagy mértékben befolyásolja a tanulók tanulmányi teljesítményét is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában