Támadás

2023.09.04. 11:21

Várják, hogy a vérömleny felszívódjon a vasvillával leütött író agyából

Kovács Gábor László

721553365

Fotó: Doidam 10

A vármegye egész közvéleményét megdöbbentette, hogy a kaposvári Csernák Árpád író, színész, a Búvópatak szerkesztője, a Magyar Írószövetség és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja vasvillás támadás áldozata lett, miután egy hurokban vergődő kiskutyát akart kiszabadítani a donneri Zrínyi és Hegyalja utca közelében. A csapdánál megjelent az egyik telekszomszéd, aki egy vasvillával leütötte az írót, és lelökte a támfalról. Az eszméletlenül heverő idős férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Kerestük telefonon, de ki van kapcsolva a készüléke. Feleségét, Gera Katalin szobrászművészt, számos közkedvelt kaposvári szobor alkotóját értük utol, aki még most is a történtek hatása alatt van. 

– Még nincs vége a gyógykezelésnek, de most úgy néz ki, hogy hazaengedik a férjemet, éppen most indulok hozzá a kórházba – mondta Gera Katalin. –Zárójelentés és végleges döntés azonban még nincs, mert vannak hátra vizsgálatok. Agyrázkódása volt, és bevérzései vannak, gyógyszereket kell kapnia, hogy a vérömleny felszívódjon az agyból. Csináltak róla több CT-t, úgy néz ki, hogy nem kell műteni.

Lelkileg megviselte az egész családot az író elleni támadás. A szobrászművész hozzátette, hogy hétfőn mennek be a rendőrségre, az ügy menetéről még nincsenek információik. A tettes nem kért elnézést, azt sem tudják, hogy szabadlábon van-e. 

– Azt én emberölési kísérletnek értékelem, ha valaki odamegy és vasvillával azonnal üt – jelentette ki a neves szobrászművész. – Úgy tudjuk, hogy rendszeresen rakott ki drótcsapdát az arra járó kutyáknak. Beleakadt egy kiskutya, a férjem azon akart segíteni. Nem a mi kutyánk volt, a szomszédainké sem, nem tudjuk hogyan keveredett oda az eb. Horror az, hogy amíg a férjem eszméletlenül feküdt a rézsű aljában, és egy ismerősünk próbálta magához téríteni, addig a tettes a kutyát agyonverte a vasvillával. Ez egy agyrém! 

A mentők fejsérüléssel és gerincsérülés gyanújával szállították kórházba a sérültet. A rendőrség súlyos testi sértés gyanújával rendelt el nyomozást a történtek miatt.  

         

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában