Találkozó

2023.09.24. 09:19

Már ötven éve versengtek a másik gimnáziummal a munkácsysok

Ötvenéves érettségi találkozót szervezett az 1973-ban végzett Munkácsy-gimnázium 4.B osztálya a hétvégén.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

Somoskövi Gábor az eseményen egyik szervezője elmondta, az elmúlt öt évtizedben is rendszeresen találkoztak egymással, de úgy gondolták, hogy ezt a különleges félévszázados alkalmat méltóképpen szeretnék megünnepelni. A kémia-biológia tagozatos osztályba 38 diák járt, közülük hárman már meghaltak, ketten korábban sem érdeklődtek a találkozók iránt, így 33 emberre számítottak. Végül azonban csak 26-an tudtak részt venni az eseményen.

 

Az egykori munkácsysok az iskola kapuja előtt találkoztak szombaton délután. A kézfogások és baráti ölelések után beléptek az intézmény ajtaján és felkeresték azokat a tantermeket, melyekben gyakran megfordultak. – Egy nagyon válogatott osztály voltunk és tényleg csak a legjobbakat vették fel – mondta Somoskövi Gábor. – Egy olyan csapatot próbáltak összeszervezni az iskolában, mely az akkor nagyobb névvel rendelkező Táncsics-gimnázium diákjaival is felvette a versenyt. A gimnazista évek alatt nagyon szép eredményeket értünk el a tanulásban és a sportban egyaránt. Ha visszatekintünk az életpályáinkra, akkor kijelenthetjük, hogy mindenki tisztességes, becsületes életet mondhat magáénak. A legtöbbünk orvos lett, állatorvos, de vannak tanárok, mérnökök, közgazdászok, menedzserek is közöttünk és munkások is, akik a maguk területén nagyon jól teljesítettek – tette hozzá a találkozó egyik szervezője.

Somoskövi Gábor arról is beszélt, a legtöbben elmentek Kaposvárról és máshol találták meg számításaikat. – Azt látom, hogy a mai fiatalok is kicsit kikacsintanak innen, mert kevés az olyan lehetőség, ami minőségi munka lenne. Sajnos ez a mi korunkban is így volt – mondta Somoskövi Gábor. Az egykori munkácsys diákok egy új tablóval is készültek a találkozóra, melyet az ötven évvel ezelőtt készült osztályképük mellé akasztottak fel. A félévszázados érettségi találkozót egy vacsorával zárta az egykori biológia-kémia tagozatos osztály.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában