Erasmus+

2023.10.24. 09:35

A nata készítésének a tudományát is elleshették a diákok

Portugáliában töltötték szakmai gyakorlatukat a Déli Agrár Szakképzési Centrum (ASZC) Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola diákjai.

Harsányi Miklós

Az Erasmus+ program keretében a tíztagú somogyi csapat és egy kísérő tanár három hétre utazott Barcelosba. 
– Fantasztikus volt az út – mondta Horog Orsolya 11. osztályos édességkészítő. – Először egy pék- és cukrászüzemben töltöttem a gyakorlatot, amely egy családi vállalkozás tulajdona. Készítettek fánkot és croissant-t éppúgy, mint nata-t, azaz olyan leve­lestészta-kosárkát, amit pudinggal töltenek meg. Én is részt vettem a munkában, újabb technikai fogásokat sajátíthattam el, ami szerintem később hasznos lehet. Az különösen tetszett, hogy általában jókedvű, vidám emberekkel találkoztam. 
Bajzik Fanni 11. osztályos sütő- és cukrászipari technikustanuló az mondta: életre szóló élmények érték. A magyarokon kívül francia, német, cseh és szlovén diákok laktak a szálláson. A gyakorlaton változatos ízű, igényesen megalkotott tortákat, süteményeket és linzereket is sütöttek. 
A csapat kísérője, Nagy Krisztina, a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola angoltanára hangsúlyozta: a Déli ASZC kaposvári, kecskeméti és bajai tanintézményéből összesen 30 diák utazott Portugáliába. – A somogyi fiatalok öt képzőhelyen, párosával töltötték a gyakorlatukat – tette hozzá. 
Papné Szabó Ibolya igazgató szerint lényeges, hogy a diákok minél több tudást, tapasztalatot szerezzenek, amit majd munkába állásuk után kamatoztathatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában