Megemlékezés

2023.10.21. 19:55

A szabadság és a terrorellenes küzdelem példája október 23.

Koszorúzó megemlékezésen adóztak 1956. hősei előtt Balatonlellén.

Koszorus Rita

Fotó: N.L.

A Hősi emlékműnél mécseseket gyújtottak az emlékezők, amelyek 1956. október 23-a hőseinek emléke előtt tisztelegtek. A Béke parkban felállított emlékműnél Vetési Bernadett, a Somogy Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója mondott ünnepi beszédet, aki a terror elleni küzdelemre hívta fel az emlékezők figyelmét. 

Fotó: N.L.

– Október 23-a számunkra a szabadság és terrorellenes küzdelem magyar megnyilvánulása, amikor a világ figyelemfelhívása ellenére hittünk és bíztunk abban, hogy tudunk küzdeni egy elnyomó rendszer ellen és ez számunkra a szabadságot jelenti, mondta a főigazgató. Hozzátette: bízik abban, hogy ez az esemény a mai fiatalok jövőjét építő gondolatokat közvetít és abban, hogy a magyarok mindenáron kiállnak a szabadságuk mellett. 

Fotó: N.L.

A megemlékezésen Keresztesi László adott ünnepi műsort, ahol versek és dalok segítségével idézték meg 56. szellemét. Ezt követően a helyi intézmények, pártok és civil szervezetek helyezték el az emlékműnél a megemlékezés virágait. Az önkormányzat és a Somogy Vármegyei Kormányhivatal részéről Vetési Bernadett főigazgató, valamint Kenéz István, balatonlellei polgármester koszorúztak. Az ünnepség végén együtt énekelték el az emlékezők a szózatot, majd a helyi Fidesz képviselői a székely himnuszt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában