Helyi közélet

2023.10.06. 14:34

Állatvédelem jegyében akadályversenyeztek a Tókaji Parkerdőben

Folytatódott a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a SEFAG Zrt. közös rendezésű programsorozata az állatvédelem jegyében.

Sonline.hu

A Tókaji Parkerdő adott otthont 2023. október 5-én Kaposváron a középiskolás diákok akadályversenyének. Az intézmények három fős csapatai vettek részt a vármegye egész területéről, akiket a rendőrség bűnmegelőzési előadói toboroztak és szállítottak a helyszínre.

A csapatoknak egy 3 km hosszú erdei útvonalat kellett bejárniuk, melynek állomásain a rendőrök és az erdészek, az állatvédelem és felelős állattartás témaköreiben közösen összeállított feladatait kellett a diákoknak teljesíteni.

A jó hangulatú csapatversenyt követően a diákokat a SEFAG Zrt. munkatársai vendégül látták egy jóízű, közös ebédre, majd kezdődhetett az eredményhirdetés.

A verseny végeredménye:

  1. hely: „Dráva Völgye” csapata – Barcs
  2. hely: „Kolibrik” csapata – Kaposvár
  3. hely: „Aholera” csapata - Kaposvár
 

Tanácsok leendő és gyakorló állattartóknak:

  • Az állatok előtt mindig legyen elegendő tiszta, friss víz. A kutya például a szomjúságot sokkal rosszabbul tűri, mint az ember.
  • A helyes, minőségi táplálással rengeteg betegséget megelőzhetünk. Fontos, hogy az állatok a nekik megfelelő minőségű, mennyiségű és összetételű tápot kapjanak, tekintettel életkorukra illetve esetleges betegségükre.
  • A kutyákkal kapcsolatosan rendkívül fontos momentum, a foglalkozás, tanítás. A kutya magától nem lesz jól nevelt és szófogadó.
  • Nem csak kutyáknak, macskáknak, illetve nagyobb emlősök, hanem a lakásban tartott kisállatoknak (hörcsög, madár, hal, stb.) is van mozgásigénye, amit még a hazahozatal előtt gondoljunk át, és teremtsünk meg számára az ideális feltételeket.
  • A kötelező illetve ajánlott oltásokat mindig időben adassuk be nekik, illetve 3 havonta féregtelenítsük is kedvencünket.
  • Minden évben több ezer olyan kutya és macska jön a világra, ami az utcán, vagy a gyepmesteri telepeken végzi. A felelős gazdák, (akik nem tenyésztők) ivartalaníttassák kedvencüket.
  • Számos kutya azért nem kerül vissza eredeti gazdijához, mert megtalálói nem tudják azonosítani. Ennek a legkorszerűbb módja - amely már 2014. január 1. óta kötelező is - egy apró microchip, amit az állat bőre alá ültetnek be. Ez a chipszám bekerül egy központi adatbázisba a gazda adataival együtt, így ha az állatot megtalálják és leolvassák az azonosítószámát, akkor már tudják is értesíteni a tulajdonost.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában