Kaposvár

2023.10.08. 16:14

Elítéltek ajándékozzák meg a kicsiket

Harsányi Miklós

Kisgyermekeknek készítettek fejlesztő játékokat, díszeket, könyvjelzőket és ceruzatartókat a Somogy Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben a fogvatartottak. Egy reintegrációs program keretében jóvátételi felajánlásként állították össze az ajándékot. 

– Nagy József bv.-alezredes, intézetparancsnok két, a programban részt vevő fogvatartott jelenlétében adta át az ajándékokat a közelmúltban a katolikus egyház kaposvári egyházmegye képviselőjének, Németh Zsolt László főszékesegyházi esperes-plébánosnak – derült ki a tájékoztatójukból. Az intézeti munkáltatásba nem bevonható, önként jelentkező, összesen huszonnégy férfi és női fogvatartott készítette a tárgyakat, melyeket az egyházmegye munkatársai juttatnak el az óvodás és kisiskolás gyerekeknek. 

A program a kezdeményezők szerint lehetőséget biztosított a résztvevők hasznos, kreatív tevékenységére, kézügyességük, kitartásuk fejlesztésére, s ezzel hozzájárult a szabadulást követő bűn­ismétlési kockázat csökkentéséhez. Azt is közölték: a jóvátételi programok során az önként jelentkező fogvatartottak szimbolikus formában jelenítik elkötelezettségüket, ugyanakkor a helyi közösség érzékenyítésével a társadalmi elfogadást is igyekeznek erősíteni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában