Bemutató

2023.10.31. 19:33

Előkerültek a jelmezek a Korona Póni Klub Egyesület családi vetélkedőjénél

Denevér, vámpír és boszorkány jelmez, s ehhez tökéletesen passzoló smink: a Halloween idején két napos őszi edzőtábort tartottak a kaposvári Korona Póni Klub Lovasegyesületben, melyen 20 gyermek vett részt. A kamaszok kedd délelőtt javában készültek az esti bemutatóra, az apró kiegészítőkre is nagy gondot fordítottak: a köpeny és fejpánt sem hiányzott a kollekcióból.

Harsányi Miklós

Fotó: Muzslay Péter

 – Viki nyergeli Dublint, Netti kantározza – mondta Patakiné Kiss Katalin, a Korona Póni Klub Egyesület vezetője, aki alkalomhoz illő fekete színű, pókháló mintás pelerinbe bújt. – A nyolc éves connemara pónit pillanatok alatt felkészítik a  lányok. Itt minden megy, mint a karikacsapás, a gyerekek fegyelmezettek, tudják a feladatukat és alig várják, hogy megkezdjük az újabb foglalkozást. A lovasaink szorgalmasan készültek az esti rendezvényre, ahol a szülők előtt díjlovagló karusszelen hat-hat fiatal mutatja meg tudása legjavát. 

Az edzőtábor tagjai között kaposvári és környékbeli településen élő gyerekek éppúgy voltak, mint budapesti vagy antalszállási lovasok. Az egyik kamasz szüleivel Németországból az őszi szünetre jött haza és rögtön a csapathoz csatlakozott. A 13 éves Császár Csenge csaknem hat esztendeje lovagol és rengeteg élményt élt át eddig is.

– Nagyon tetszik, hogy a halloweenre külön megszervezték ez a bemutatót – mondta. – Együtt készültünk és ilyen ruhában, körülmények között sokkal izgalmasabb a lovaglás. Szeretem a lovakat és társaimmal nem csak edzünk, hanem az ápolásban is segítünk.

Götz Leonetta 2022-ben futószár I-ben az országos bajnokságon első helyen végzett. A kilenc éves kislány szerint a legfontosabb, hogy mindenki figyeljen és betartsa az edző utasítását. Annyira jól érezte magát, hogy a következő táborban is szeretne majd részt venni. S amíg a kisebbek a gyakorlatra készültek,  eközben Vucskics Kata edző irányításával a nagy fedeleslovardában javában zajlott a foglalkozás. A stílusos megjelenésről gondoskodtak a lovasok, akik jelmezben, köpenyben hajtották végre a gyakorlatot és az egyedi arcfestés csak tovább fokozta a hatást. Családi vetélkedőt és fordított edzést is szerveztek a zárórendezvényre, a klub elnöke szerint minden találkozó összekovácsolja a közösséget. 

– Lovardánk csaknem 30 éve működik, s időről időre újabb rendezvények, programok teszik színesebbé a foglalkozásokat – hangsúlyozta. – Bár messze van még a karácsonyi szünet, de télen is szeretnénk majd tábort szervezni. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában