Összefogás

2023.10.30. 17:19

Gyűjtés indult a pusztaszemesi balesetben meghalt apa gyermekeinek

Több Koppány-völgyi településen élők fogtak össze a pusztaszemesi közlekedési balesetben elhunyt középkorú férfi árván maradt gyermekeiért. Jótékonysági bállal és számlaszámmal várják az adományokat a négy gyermekes család javára.

Kovács Gábor László

A múlt héten csütörtökön reggel Pusztaszemesen árokba csapódott egy autó, és egy középkorú, zicsi férfi, egy négygyermekes édesapa életét vesztette a balesetben, a  mellette ülő 19 éves fia súlyosan megsérült. Gerincsérüléssel ápolják azóta is a kórházban. A négy gyermek közül két fiú már felnőtt, de van két kiskorú húguk is. A legidősebb fiú 23 éves, a baleset után ő lesz a gyámja a két kislánynak, akik közül az egyik nyolcadik osztályos, a másik harmadik osztályba jár. A lányok a törökkoppányi általános iskola tanulói.  Úgy tudni, hogy a gyerekek édesanyja még kiskorukban elköltözött a családtól, és azóta az apa egyedül nevelte a négy gyermekét. Villanyszerelőként dolgozott, és a baleset napján a fiával Veszprémbe indultak, és siettek, hogy elérjék a szántódi kompot.  

Mindenkit megrázott a tragédia, felelte érdeklődésünkre Varga György, Törökkoppány polgármestere, aki hallott arról, hogy támogatásra szorul a család, és sokan szervezkednek, hogy minél többen segíthessenek. A kezdeményezéshez csatlakozott a törökkoppányi általános iskola is, tudtuk meg Varga Andrea igazgatótól. Az űrt nem tudjuk pótolni, de kérnek mindenkit, hogy segítsék az idősebb testvért, aki fiatal kora ellenére vállalta az ember feletti feladatot, a gyámságot, és álljanak a baleset miatt hosszú felépülésre váró egykori diákjuk mellé. Jótékonysági adománygyűjtés lesz november 11-én szombaton, 15 órától a zicsi kultúrháznál. Közreműködik Ábrahám Tandari Ágnes énekesnő és a tabi fúvószenekar. A helyszínen süteményvásár és tombolasorsolás lesz, melynek bevételét a Sipos család javára ajánlották fel. Gyorssegéllyel állt az ügy mellé a zicsi önkormányzat, és hosszú távon gondolkodnak abban, hogy később se maradjon támogatás nélkül a család, mondta Nagy Jenőné, zicsi polgármester. Hranyczka Lászlóné könyvtáros fogja össze a zicsi a jótékonykodást, neki több cég és vállalkozás jelezte, hogy csak tárgyadománnyal tudná támogatni a rendezvényt, ezért fontos, hogy a tombolasorsoláson minél többen részt vegyenek. Ahogy mondta a család „sohasem élt fényűző pompában”, és most az őszi szünetre a 23 éves fiú magával vitte a két kislányt Siófokra, ahol dolgozott. 

Aki szeretne segíteni, pénzadományt is küldhet a baleset szenvedett testvér számlaszámára, Sipos Roland: 11773432-01755923.      

    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában