Lopás

2023.10.04. 08:38

Hajléktalanok fosztották ki a részeget Siófokon

2023 júliusában Siófok belvárosában tartózkodtak hajléktalanok, akik észrevettek a vasútállomásnál lévő parkban egy férfit, aki ittasan egy padon aludt.

Kovács Gábor László

A férfinél volt hátizsákja, övtáskája, illetve ruházata zsebében a cigarettája, azonban teljesen magatehetetlen volt. A fedél nélküli pár felébresztette a sértettet, ám amikor látták, hogy teljesen bódult, a férfi megszerzett hátizsákjából egy üveg sört, egy doboz cigarettát és a mobiltelefonját, míg a nő eltávolította abból a SIM kártyát. A Siófoki Járási Ügyészség kifosztás bűntette és bűnpártolás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé  a hajléktalan párt. A Siófoki Járásbíróság a nyomozás alatt letartóztatott férfit felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, míg a nőt próbára bocsátotta. A döntés nem jogerős, az ügyészség mindkét vádlott esetében súlyosbítás, végrehajtandó szabadságvesztés, illetve közérdekű munka büntetés kiszabása miatt jelentett be fellebbezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában