Pusztítás

2023.10.03. 14:21

Harmadszor mérgezték meg a fákat Zamárdiban

Bebizonyosodott, hogy ismét gázolajjal mérgezték meg a parti sétány fáit, miután az önkormányzat szakértő véleményét kérte.

Koszorus Rita

Fotó: Tiffany K

Erre azért volt szükség, mert a városüzemeltetés munkatársai néhány hete észrevették, hogy a növények száradnak. Eleinte azt hitték, hogy a nagy hőség viselte meg a japán cseresznyefákat, de kiderült: vélhetően valakinek a kilátását zavarták a növények. 
– Tizennyolc japán cseresznyefát locsoltak be gázolajjal, mondta Csákovics Gyula polgármester. – Korábban kétszer ugyanígy megmérgezték a fákat. Sejthető, hogy ugyanarról a személyről van szó, akit korábban zavarhattak a fák, tette hozzá a városvezető. 
A fákat azért ültették ide, mert a régi növények elöregedtek. Csákovics Gyula elmondta: az anyagi kár sem elhanyagolható, hiszen a fák darabja 60 ezer forint, vagyis összesen több mint egymillió forinttal rövidítette meg a várost az ismeretlen tettes, de az erkölcsi kár is jelentős. – Ennek az az üzenete, hogy ezt meg lehet tenni büntetlenül, ráadásul már harmadszor ezen a területen. 

Már megvettük a térfigyelő kamerát.

-Így többet nem fordulhat elő hasonló eset Zamárdiban, szögezte le Csákovics Gyula. Az önkormányzat természetkárosítás miatt feljelentést tesz a rendőrségen és a város polgármestere nyomravezetői díj felajánlását javasolja a képviselő-testületnek: a fák értékét, vagyis 1 millió forintot. A sétányon nem csak a fákat, de a földréteget is ki kell cserélni. Nem csak az anyagi, az erkölcsi kár is jelentős Zamárdiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában