Családfakutatás

2023.10.04. 12:24

Levéltárban tanulták, hogy hol keressék a felmenőiket

Családtörténet-kutató előadás-sorozatot indítottak a MNL Somogy Vármegyei Levéltárában, kedden kezdődtek az idei előadások.

Kovács Gábor László

A koronavírus-járvány időszakának kivételével minden évben megtartották a népszerű rendezvényt. Az amatőr családfakutatóknak, a kezdőknek szeretnének segítséget nyújtani, merre induljanak el, mit érdemes keresni a levéltári iratok között vagy interneten, mert az utóbbi években sok adatbázist feltettek a világhálóra. 
Az anyakönyvi iratokon kívül megtalálhatók már a hadifogolylisták, első világháborús áldozati lajstromok, ezek szinte Magyarország minden családját érintették. Az idei előadásokra több mint negyvenen jelentkeztek, és a keddi előadáson kívül még három alkalommal gyűlnek össze a résztvevők október végéig. Polgár Tamás, a levéltár igazgatója elmondta, nagy öröm, hogy minden évben sok az érdeklődő, mert ez azt mutatja, hogy az emberekben él a vágy, hogy felmenőikről, így magukról is minél többet tudjanak meg. Az első előadást Jakab Georgina levéltáros tartotta a magyar anyakönyvezés történetéről.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában