Fejlesztés

2023.10.26. 12:23

Öt sikeres pályázat milliárdokat hozott a tabi fejlesztésekre

A település öt sikeres Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatának nyitórendezvényeit tartották szerdán délután a helyi Zichy Mihály Művelődési Központban.

Góz Lilla

Fotó: Kraft Robert

Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta: Tabon 2,89 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások. 
A nyitórendezvényen Witzmann Mihály országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, majd Schmidt Jenő polgármester ismertette a kezdődő fejlesztéseket. Energetikai korszerűsítés lesz az Albérlők házában valamint a zeneiskola épületében. Iparterületeket is kialakítanak a somogyi városban, kiépítik az utat, a víz-és szennyvízrendszert, valamint az elektromos áramot és a gázt is bevezetik. Az iparterületen okosközvilágítás lesz, valamint építenek egy zárt kerékpártárolót napelemes kandeláber világítással. 
A korábban kialakított vásárcsarnok területén új fedett árusítóhelyet hoznak létre. A projekt keretében korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, valamint parkoló épül a Virág utcai lakótelep épületei között és egy új játszóteret is kialakítanak. Sétányokat is létrehoznak, amelyeken utcabútorok is helyet kapnak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában