Felvonulás

2023.10.14. 16:17

Több száz nézőt csalogatott Szőlősgyörökre a szüreti felvonulás - FOTÓ, VIDEÓ

Kovács Gábor László

Fotó: Nemeth_Levente

Roncsautó, oldtimer járgány, kisvonat, kis traktor, nagy traktor és egy hintó a helyi híreket kidoboló kisbírónak – így állt össze a szüreti felvonulás szombaton Szőlősgyörökön, az Együtt Györökért Egyesület szervezésében. Több százan látogattak el a rendezvényre, pedig már másodszor hirdették meg, miután az első, szeptember végi időpontról el kellett halasztani a csapadékos időjárás miatt, így érkeztek el a mostani esőnaphoz, tudtuk meg Szárnyasi Zoltán szervezőtől. 

 

A kitartás azonban töretlen maradt, és a falu apraja-nagyja nagyja összegyűlt a szüreti mulatságra. Szőlősgyörökön sokan foglalkoznak szőlőtermesztéssel, és borászatoknak is otthont adnak, mondta Klotz Péter polgármester. Az idei szüreti felvonulást fogathajtó verseny előzte meg, majd a menet több megállónál időzött a településen. A közelben lakók megvendégelték a vigadókat, miközben a lengyeltóti Ördöngös Táncegyüttes tagjai adtak műsort.  

        

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában