Természet

2023.11.27. 11:30

Belefüleltek az erdő hangjába a kisgyerekek

Az erdő állataival ismerkedhettek azok a gyerekek, akik ellátogattak a Rippl-Rónai Vármegyei Hatókörű Múzeumba a hétvégén, ahol az Erdő hangjai elnevezésű családi délelőttre vártak kicsiket és nagyobbakat.

Koszorus Rita

A kicsik tátott szájjal hallgatták Őszi Zoltán múzeumpedagógus előadását, amelyből kiderült, hogy mi az a csúcsragadozó és az is, miért kártékony állat az aranysakál. – Melyik állat az, ami nagyobb mint a szarvas? – hangzott a kérdés. – Az elefánt – érkezett a teljesen logikus, de a magyar erdők szempontjából helytelen válasz. A legtöbb gyerkőcöt viszont azért hozták el szülei a programra, hogy bővítsék meglévő ismeretanyagukat. – Voltunk már ilyen programon és nagyon tetszett a gyerekeknek, meg nagyon leköti őket. Hasznosnak tartom, mert játékos formában ismerteti meg a gyerekekkel az alapvető információkat az erdei állatokról. Nem mindegy, hogy könyvben látnak szarvast, vagy itt kiállítva, mondta Virág Anikó, aki szerint a kicsiket nem csak az erdő hangjai, de a kiállított preparált állatok látványa is lenyűgözte.


Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában