Tömegközlekedés

2023.11.15. 11:15

Betépve balhéznak a buszokon

Érzékelhetően nőtt az autóbuszvezetők ellen irányuló erőszakos cselekmények száma az elmúlt években, derül ki abból a nem reprezentatív felméréséből, amelyet a Volánbusz végzett októberben autóbusz-vezetői körében.

Harsányi Miklós

Fotó: kasarp studio

Az önkéntes válaszadók több mint 77 százaléka érzi úgy a munkában töltött évek tapasztalatai alapján, hogy a helyzet mára lényegesen súlyosabbá vált ezen a téren a korábbi időszakhoz képest.  

A válaszadók 41 százaléka szerint a konfliktusos helyzetek elsősorban abból adódnak, hogy az utas nem rendelkezik megfelelő utazási jogosultsággal 

– tájékoztatott a Volánbusz Zrt. kommunikációs igazgatósága. A kitöltők 22 százaléka szerint főként abból adódnak problémák, hogy az utas nem tartja be az utazási feltételeket, szabályokat, míg 21 százalékuk alkoholos vagy drogos befolyásoltságot gyanít a konfliktusok hátterében. A válaszolók 68 százaléka  úgy tapasztalja, hogy az utasok által elkövetett erőszakos cselekmények többnyire függetlenek  nemcsak a napszakoktól, de az évszakoktól is. A  buszvezetők 86 százaléka szerint az erőszakoskodók a leggyakrabban verbálisan bántalmazzák, sértegetik és szidalmazzák, hét százalékuk szerint inkább verekednek és többször is megütik áldozatukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában