Ünnep

2023.11.29. 11:00

Betlehemet állítottak Kisbárapáti lokálpatriótái

Marosi Gábor

Meghitt, adventi hangulatot varázsolt a faluba a Kisbárapáti Szülőfaluért Alapítvány a hétvégén. A civil szervezet egy több négyzetméter nagyságú betlehemmel lepte meg a településen élőket. Kiss Jánosné kuratóriumi elnök lapunknak elmondta, 845 ezer forintot nyertek pályázaton arra, hogy régi álmukat valóra váltsák, és felállítsanak a faluban egy kompozíciót. 
– Varga Krisztián fafaragó készítette el a figurákat – mondta a kuratóriumi elnök. – Természetesen megjelenik a Szent család, Mária, József és a kisded Jézus, valamint a háromkirályok is. Régóta vágytunk már egy ilyen alkotásra azért, hogy még méltóbban tudjunk ráhangolódni az ünnepre. A 140 centiméter magas szobrok a kultúrház mellett kaptak helyet. Azért, hogy ne ázzanak az alkotások, készült egy tető is föléjük, melyre az önkormányzat adott támogatást – tette hozzá Kiss Jánosné. 
A betlehemet egy közösségi program keretében leplezték le a hétvégén, ahol vadpörkölttel és süteményekkel vendégelték meg az érdeklődőket, és adventi vásárt is tartottak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában