NAV

2023.11.13. 13:51

Dohánnyal kitömött fekete bőröndben várakoztak az előre csomagolt cigik

Egy mikepércsi melléképületben várakozott eladásra az előre csomagolt füstölnivaló. A sufni értékét milliókkal növelte meg a benne tartott dohány, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a 61 éves férfinál találtak.

Sonline.hu

Október végén az idős ember lakásán először a rendőrség ellenőrzött, majd amikor a melléképületbe is benéztek, egy dohánnyal kitömött nagy fekete bőröndöt és egy sporttáskát találtak. A több mint 21 kilogramm, zacskókba kiadagolt füstölnivaló láttán azonnal értesítették a pénzügyőröket. Az ingatlan tulajdonosa azt mondta, hogy a dohányt a nyíregyházi piacon vásárolta, amelyből néhány zacskóval már túl is adott. A NAV munkatársai lefoglalták a 2,3 millió forint értékű terméket. A férfi a törvénysértés okán több millió forint jövedéki bírságra számíthat és költségvetési csalás bűncselekménye miatt is felelnie kell. Felhívjuk a figyelmet, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. Dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában