Brutál erős!

2023.11.14. 15:58

Bronzéremért húzta a nyolc tonnás kamiont a barcsi asszony

Góz Lilla

Bolhón rendeztek egy erősemberversenyt szeptemberben, ahol csak férfiak indultak. Gorján Gábor főszervező akkor javasolta Hartmann Ágnesnek, hogy versenyen kívül próbálja ki, milyen hámmal egy kamiont elhúzni. 
– Szerelem lett első húzásra ez a sportág – mondta Hartmann Ágnes. – Miután sikerült elmozdítani a kamiont, kedvet kaptam, hogy induljak a Hernádon rendezett HSMA Kamionhúzó Országos Bajnokságon. 
A barcsi versenyző elmondta, fuvaros családból származik, mindig is vonzották a nagyobb gépjárművek, ezért korábban gondolkozott azon, hogy megszerzi a jogosítványt kamionra is. – Van egy nagyobb teherautónk, ám az pont elromlott a verseny előtt, és darabokban volt – mesélte Hartmann Ágnes. – Így a kisebb platóssal gyakoroltam. A testvérem megrakta só­derrel, hogy még nehezebb legyen megmozdítani. A hámot egy bolhói varrónő készítette el nekem a szállítmányozásban jól ismert spaniferből – tette hozzá az újdonsült bronzérmes. 
Hernádon hámmal és ülve is el kellett húznia a nyolctonnás kamiont. – Nem volt könnyű a terep a versenyen, mert szakadt az eső, csúszott az út, és volt bennem izgalom is, mert az ülve húzást életemben először itt próbáltam ki – mesélte a barcsi versenyző. – Mindössze pár század másodperccel maradtam le a második helyezettől. 
Mindezek ellenére nagyon örült Hartmann Ágnes, hogy a hétfős női mezőnyben harmadik helyezett lett élete első versenyén. A hétköznapokban gyógypedagógiai asszisztensként dolgozik, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozik. Van egy másodállása is, egy szennyvíztelepen takarít. A sport már gyermekkora óta fontos szerepet tölt be az életében. – Korábban dzsúdóztam, és hetente háromszor-négyszer konditerembe járok. A rendszeres edzés segített elérni ezt az eredményt, de érzek még magamban erőt, és szeretnék a jövőben is indulni ilyen versenyeken – tette hozzá Hartmann Ágnes. 
 

Bolhón húzott először kamiont

Az ülve húzásban is bizonyítania kellett a barcsi gyógypedagógiai asszisztensnek, Hartmann Ágnes nem ijedt meg a feladattól Hernádon 

 

Kulcskérdés a rendszeres edzés



Gorján Gábor, a HSMA Dráva Kupa versenyigazgatója elmondta: szeptemberben Somogy-Zala-Baranya erősemberei mérték össze tudásukat, akkor kapott Ágnes lehetőséget, hogy kipróbálja a kamionhúzást. – Nagyon ügyes volt, mindenki megtapsolta, és bízom benne, hogy a hatására minél több nő is a rajthoz áll jövőre Bolhón – tette hozzá. Szerinte a folyamatos edzés és a helyes táplálkozás hozza meg a sikert a versenyzőknek. Gorján Gábor menüjében például havi 350 tojás is szerepel. 


– Csak így lehet elérni eredményt, és fokozatosan szabad csak terhelni a testet, hogy ne legyen egy nagyobb sérülés, ami akár véget vethet egy pályafutásnak – jegyezte meg a versenyigazgató. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában