Együttműködés

2023.11.30. 18:48

Harminc kreditpontot ér az okleveles képzés

Okleveles gépjármű mechatronikai technikusi képzés indul a következő tanévben a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban.

Marosi Gábor

Az erről szóló együttműködési megállapodást csütörtökön írták alá az Eötvös-iskolában a győri Széchenyi István Egyetem, a KSZC és a középiskola vezetői.

Takács Szilvia, az Eötvös-iskola igazgatója az eseményen elmondta, mechatronikai képzés, amely a korábbi autószerelő és autó elektronikai technikus ötvözetéből alakult ki, már régóta van az intézményben. 

– Az újdonság az okleves képzés, melynek lényege, hogy egy egyetemmel együttműködve összehangoljuk az oktatási terveinket – emelte ki Takács Szilvia. – A következő tanévben, 17 diákkal egy fél osztályt szeretnénk majd indítani, ahol a fiatalok magasabb színvonalon tanulnak bizonyos tantárgyakat. Illetve olyan tantárgyakat és tananyagokat is elsajátíthatnak, melyek a sima gépjármű mechatronikai technikusoknál normál esetben nincsenek – mondta az iskola igazgatója.

Takács Szilvia hozzátette, azok a diákok, akik elvégzik az ötéves képzést, majd a győri Széchenyi István Egyetemre mennek továbbtanulni, 30 kreditponttal gazdagodnak és azt a felsőoktatási intézmény beszámítja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában