Segítség

2023.11.29. 09:00

Jövőre ismét támogatják a kerekesszék vásárlását is

Hatékony támogatási rendszer működik hazánkban a mozgásukban korlátozottak széleskörű megsegítése érdekében. Ennek keretében ebben az évben is két alkalommal pályázhattak a súlyos mozgáskorlátozott és egyéb fogyatékkal élő személyek gépjárműszerzési és átalakítási támogatásra Somogyban. Az első félévben, tavasszal összesen heten részesültek támogatásban, míg a második félévben, ősszel 14 pályázó igényét tudja a hivatal kielégíteni. A személyenként akár egymillió forint összegű támogatási összeg nagy mértékben hozzájárul a mozgáskorlátozott személyek esélyegyenlőségének előmozdításához, mindennapi életvitelük megsegítéséhez közlekedésük megkönnyítésével. 
A kormányhivatal döntését a mozgáskorlátozottak érdekképviseleti szervének képviselője, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, és szociális szakemberből álló bizottság segíti. 2024. január 1-től ismételten lehet pályázni új, illetve öt évnél nem régebbi használt autóra. Előbbi esetében a támogatás maximum egymillió forint, utóbbinál a vételár 60 százaléka, ami nem haladhatja meg a 600 ezer forintot. Támogatás kérhető még három-, vagy négykerekű mopedre, elektromos kerekesszék vásárlásához, illetve gépjármű átalakításához. A mopedekre, elektromos kerekesszékekre szintén a vételár 60 százaléka, de legfeljebb 600 ezer forint a támogatás, míg az átalakítást legfeljebb 90 ezer forinttal segítik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában