Gyakorlat

2023.11.05. 20:00

Katonai harcjárművek indulnak Kaposvárról is

Katonai konvoj indul Kaposvárról a NATO hadgyakorlatra.

Harsányi Miklós

A Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton közölte: folyamatos a katonák és a haditechnikai eszközök átcsoportosítása az Adaptive Hussars 23 többnemzeti gyakorlat kapcsán az ország teljes területén, földön és levegőben.

A tárca közleménye szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: az Adaptive Hussars 23 a drasztikusan romló biztonsági helyzetben lehetőséget teremt a magyar haderő ütőképességének erősítésére, egyúttal megmutatja, hogy Magyarország megbízható tagja a Szövetségnek. A Székesfehérváron felállított NATO parancsnokság valamint a Magyarországon települt NATO harccsoport hazánk kiemelt szerepét bizonyítja a keleti szárny vonatkozásában, védelmi kiadásaink pedig már jóval a vállalt határidő előtt elérte a GDP 2 százalékát.

– Az elkövetkező napokban elsősorban Újmajorba indulnak katonai konvojok, többek közt Tatáról,  Debrecenből, Hódmezővásárhelyről és Kaposvárról, de érkeznek járműoszlopok Pápára, Hajdúhadházra és Tiszaroffra is igénybe véve a fő-, illetve mellékútvonalakat – derült ki a HM tájékoztatójából. – A forgalomban résztvevők láthatnak tréleren AN-2 Naszádokat, PTSZ úszó szállító járműveket valamint "saját lábon" közlekedő BTR-80 harcjárműveket is a korábban megszokott katonai személy-, teher-, illetve speciális (logisztikai)  gépjárművek mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában