Egészség

2023.11.17. 09:47

Korszerűsítik a keresztúri rendelőt

Felújítják a település orvosi rendelőjét és fejlesztik az eszközparkot is Kaposkeresztúron.

Marosi Gábor

A korszerűsítésre 50 millió forintot nyert a kaposkeresztúri önkormányzat és konzorciumi partnere a Somogy Vármegyei Önkormányzat. A beruházás részeként vízszigetelik az épületet, a külső falak, illetve a tároló mosdókkal határos belső fal 10-12 centiméteres kőzetgyapot-szigetelést kap majd, a padlásfödémre pedig 20-25 centiméter vastag szálas hőszigetelés kerül. 
Az épület tetején a macskalépcső helyett a tető színével azonos bádogpárkányt alakítanak ki. Az 50 millió forintból a fűtési rendszert is korszerűsítik a beruházás során. Minden helyiségben programozható elektromos fűtőpaneleket helyeznek el. Az ehhez szükséges áramot a tetőre szerelt napelemekkel állítják majd elő. A tervek szerint kialakítanak egy fedett babakocsi-, kerékpár- és elektromosroller-tárolót is. A kivitelezést 2025. június végéig kell befejezni. A fejlesztés célja, hogy helyben tartsák az embereket és minőségi egészségügyi szolgáltatást biztosítsanak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában