Fotók

2023.11.24. 10:30

Különleges madarakat örökítettek meg a Balatonnál

Csüllőt, hósármányt és kis sirályokat kaptak lencsevégre a madarászok Fonyódon – közölte a Balaton-felvidéki Nemzeti Park közösségi oldalán.

Kovács Gábor László

Különleges madarakat figyelt meg a budapesti Kiss Zoltán és kollégája, Magyar Péter a Balaton-parton. A fotósorozat mellett élményeiket is megosztották. 

– Rezi felé haladtak – mesélte Kiss Zoltán, aki másfél éve kezdett madarászni Magyar Péterrel. A birding.hu madármegfigyelő internetes oldalon vették észre egy csüllő, egy sirályfajta balatoni észlelését. Úgy döntöttek, ha már útba esik, megnézik, hátha megtalálják. Elsőre kis sirályokat vettek észre a tavon. Egy madarásztársuk, aki szintén a csüllő látványáért jött, felhívta a figyelmüket, hogy látott hósármányokat a mólón. 

Elindultak a mólón, és hamarosan melléjük repült egy hósármány pár, úgy 8 méterre tőlük. Néhány percig mutatták magukat, aztán továbbröppentek. Miután visszamentek a kikötőbe, hogy dolgozni induljanak, megjelent egy csüllő is. Tett pár kört, leszállt a vízre, így sikerült őt is megörkíteni. Éppen időben, mert nem maradt sokáig, pár kör után továbbindult állt. Ezután a madarászok boldogan mentek munkába. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában