Szalagavató

2023.11.22. 10:43

Már feltűzték a szalagokat, de búcsúzni majd csak az érettségi vizsga után kell

Az idén is együtt búcsúznak a végzősök az alma matertől, társaiktól és tanáraiktól Fonyódon.

Koszorus Rita

Fotó: Sovák Vivien

Elsőként a Mátyás Király Gimnázium utolsó évesei vettek érzékeny búcsút iskolájuktól. – Ezúttal is egy nagyon szép ünnepségen vehettek részt a diákok és hozzátartozóik – mondta Erdei Barnabás, Fonyód alpolgármestere. – Feltűzték a diáktársakkal és a tanárokkal való összetartozást jelképező szalagot, amely a Mátyás Király Gimnáziumban a hosszú évekre visszanyúló hagyomány szerint bordó színű. Ebben az esztendőben 102 diák számára érkezik el néhány hónapon belül az érettségi vizsga, ők viselik az előttük álló időszakban a bordó szalagokat. 
A szalagtűzés után a végzős diákok négy turnusban mutattak be ünnepi műsort. 

Keringő után a szülőket is megtáncoltatták a fonyódi gimnázium végzősei 

A szalagavatóra díszes ruhát öltöttek a végzős lányok és fiúk, s különlegesen ünnepi koreográfiát követve egy bécsi, valamint egy angol keringőt is bemutattak. Ezt követően a fiatalok a büszke szülőket kérték fel egy közös táncra, még emlékezetesebbé téve az életre szóló pillanatot. A feltűzött díszes szalag a ballagási tarisznyához hasonlóan örök emlék marad a diákoknak a középiskolában töltött évekről. Szilasi Gábor igazgató köszöntötte az érettségire készülő diákokat. Köszöntőjében megemlítette az elmúlt időszak tanulmányi, kulturális és sport­eredményeit, valamint méltatta a végzősök művészeti tevékenységét és kiemelte a diákok által megszerzett nagy számú közép- és felsőfokú nyelvvizsga-bizonyítványát. A fonyódi szalagavatók december 1-jén folytatódnak, amikor a Bacsák György Technikumban kapnak szalagot a végzős fiatalok. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában