Rózsakert

2023.11.30. 09:45

Megújul az északi kapu

Koszorus Rita

Befejeződhet a Rózsakert felújítása, elkezdik a Krúdy- és az Isztria sétány fejlesztését, valamint új szabadstrand jön létre annak az 1,6 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően, amelyet a magyar kormány a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében biztosított Siófoknak. 
A szerdai projektnyitó rendezvényen Molnár Anita siófoki alpolgármester méltatta a beruházást. – Ez egy nagy mérföldkő a város életében, hogy egy ilyen fejlesztés el tud készülni. A városlakók régi álma vált valóra a Rózsakert, a Krúdy sétány és az Isztria sétány, valamint az Orgona utcai strand fejlesztésével, mondta az alpolgármester. A beruházás részeként a Krúdy sétány 1 milliárd, az Isztria sétány és a Rózsakert 406,6 milliárd, az Orgona utcai strand pedig 200 millió forintból újul meg 2025-ig, valamint jövő év végéig. – Ez a támogatás lehetővé teszi Siófok számára, hogy mind turisztikai szempontból, mind a város megjelenése szempontjából nagyot lépjen előre. A három projekt előkészítésén már régóta dolgoztunk, úgyhogy nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy a kormány annak ellenére is támogatja ezeket, hogy az Európai Unió nem folyósított forrásokat, emelte ki Witzmann Mihály országgyűlési képviselő az eseményen. 
A városháza dísztermében Szajcz Adrián, a vármegyei közgyűlés alelnöke úgy fogalmazott, közös munka eredménye, hogy a projektek elindulhatnak. A jelenlegi uniós ciklusban több mint 70 milliárd forint áll Somogy rendelkezésére, amelynek 85 százalékát már lekötötte a vármegye, ezzel országosan is az első három között van. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában