Szőcsénypuszta

2023.11.18. 15:54

Mű volt a nyúl, de az agarak picit sem bánták

Góz Lilla

A Soproni Egyetem után most a Széchenyi mezőgazdasági technikum és kollégium szőcsénypusztai diákjainak tartott ismertetőt az agarászatról az Országos Agarász Egyesület (OAE). Fehér Attila szakmai munkaközösség-vezető megnyitója után ismeretterjesztő filmet mutattak be Tudtad-e az agárról címmel, majd Keresztes János, az OAE elnöke tartott előadást az Értékes örökségünk, legősibb vadászebünk a magyar agár című diavetítés aktualizált kiegészítésével, hangsúlyozva a magyar agár vadászati, vadkár­elhárítási használatát. 

Az iskola sportpályáján az agarak lendületes vágtái és műnyúl-elkapásai tették szemléletessé a programot. A fiatalok aktívan részt vettek az agarak kezelésében a bemutató során. A szervezet célja az volt, hogy megszólítsa a fiatalokat és felhívja arra a figyelmet, hogy a régen bevált és alkalmazott vadászati módszerek a mai vadászati kultúrába is beilleszthetők és nélkülözhetetlenek egyik legősibb vadászebünk fizikai és mentális tulajdonságainak megőrzéséhez.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában