Fotók

2023.11.19. 17:33

Nemzetközi kiállítók is érkeztek az atádi kisállat kiállításra

Összesen 1700 madarat és kisállatot hoztak el a tenyésztők a huszonötödik nagyatádi galamb-, díszmadár és kisállat kiállításra.

Györke József

Magyar Csaba, a Galamb-, Díszmadár-, és Kisállattenyésztők Nagyatádi Csoportja vezetője elmondta, már pénteken elkezdték a vizsgálatokat a 33 fajta bírálatra váró szárnyasnál. Ugyancsak pénteken legalább húsz óvodáscsoport és iskolai osztály tekintette meg a kiállítást.

Fotók: Györke József

A szombati ünnepélyes megnyitón Magyar Csaba egyesületi elnök köszöntötte a horvát, a szlovén, a szlovák, a szerb és a kézdivásárhelyi kiállítókat a magyarok mellett. Megemlékezett elődje, Horváth Csaba kiváló vezetői és szervezőmunkájáról, akit az országos elnökség posztumusz örökös tiszteletbeli taggá választott. A díszoklevelet Heinczl László országos elnöktől Horváth Csaba fia és unokája vette át. 

Ormai István polgármester is köszöntötte a jubiláló egyesületet és egy nagyatádi címert ábrázoló festményt adott át az egyesület elnökének. Az érdeklődők King és a Mondain show-bírálatot is láthattak, színektől és fajtáktól függően kaphattak kiváló vagy fajtagyőztes elismerést a kiállított állatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában