A szociális munka napja

2023.11.09. 16:32

Reményt hoznak a reménytelenségbe a szociális dolgozók

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

– Önök azok, akik reményt hoznak azoknak, akiknek úgy tűnik, hogy nincs remény – mondta Dér Tamás Kaposvár alpolgármestere a szociális ágazatban dolgozóknak, a szociális munka napja alkalmából szervezett csütörtöki eseményen. Az alpolgármester kiemelte: a gyerekekkel, idősekkel, fogyatékkal élőkkel, édesanyákkal és hajléktalanokkal foglalkozó szakemberek munkája nemcsak egy egyszerű szakma, hanem hivatás. Olyan, mely az emberek életét jobbá teszi. 

– Mindennap találkoznak olyan kihívásokkal, melyet mások nem tudnak megérteni. Meghallgatják mások szomorúságát, félelmét ér reménytelenségét és mindig ott vannak, hogy segítsenek – hangsúlyozta Dér Tamás. Az eseményen 15-en vettek át elismerést. 

A szociális munka napja alkalmából Hegedüs Csaba Józsefné személyi segítő, Kind Nikolett családsegítő, Kovács Zoltánné és Kövesiné Németh Ágnes szociális munkatársak, Márton Diána gondozó és Nagy Bernadett Beáta intézményvezető részesült elismerésben. Oklevelet kapott még Pápai Apollónia gondozó, Pungor Veronika szakmai vezető, Sándor Ildikó szakmaivezető, Segesdi Nikolett ápoló és Tóth Katalin szociális segítő is. Tóth Rózsa segítő, Tönkölné Kurucz Vanessza gondozó, Várvizi Vilmos csoportvezető és Vida Attiláné személyi segítő munkatársat is elismerték a városháza dísztermében szervezett eseményen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában